tanfolyam

A Belső Ölelés tanfolyam elsődleges iránya az, hogy alapjaiban változtassuk meg viszonyulásunkat önmagunkhoz. A sokszor megítélő, kritikus, minősítő és elutasító hangvétel helyett, egy elfogadó, kedves, szeretetteljes és együttérző kapcsolatot hozzunk létre önmagunkkal és magunkon keresztül környezetünkkel is.

A nyolchetes folyamat során lépésről-lépésre sajátítjuk el a Belső Ölelés három mozdulatát; a tudatos jelenlétet, az elfogadást, és az önmagunk iránti együttérzést. Minden résztvevő saját aktuális témájával, nehézségével tud dolgozni a folyamat alatt. Megvizsgáljuk testünkhöz, gondolatainkhoz, érzelmeinkhez, érzeteinkhez, aktuális élethelyzetünkhöz – vagyis Önmagunkhoz való viszonyunkat, és a gyakorlatok során teret adunk annak, hogy minél több valódi tapasztalathoz, és megéléshez jussunk  nyitott, elfogadó, és együttérző figyelmünk átformáló erejéről.

Az egyes alkalmak meditációból, megosztásokból, elméleti részből, jelenléten alapuló  mozgásgyakorlatokból, és verbális gyakorlatokból épülnek fel. Minden alkalommal új meditációt sajátítunk el, melyek egymásra épülnek, és gyakorlásuk hozzásegít ahhoz, hogy érzelmeinkhez, gondolatainkhoz, önmagunkhoz és környezetünkhöz való újfajta viszonyulásunk egyre inkább megjelenjen hétköznapjainkban.

Nem pusztán egy technikát sajátítunk el, hanem egy friss és új életszemlélet is.

A Belső Ölelés, mint attitűd és belső viszonyulási forma, képessé tesz minket önmagunk meggyógyítására, a továbblépésre, és felszabadít minket önmagunk elutasítása és szégyenkezésünk tudattalan szokása alól.

Gyakorlásával egy sokkal elégedettebb, nyitottabb, kiegyensúlyozottabb és örömtelibb életminőséget teremthetünk önmagunk számára. Egy olyan életet, aminek minden pillanatában jelen tudunk lenni, és tudatosan dönthetünk arról, hogy mit élünk. Olyan életet amiben önazonos módon kiteljesedhetünk, és képesek vagyunk örömtelien és felszabadultan megosztani környezetünkkel is mindazt, akik vagyunk.

Fontos tudni, hogy ez a kurzus nem terápiás folyamat. Amennyiben pszichoterápiában veszel rész, kérlek jelezd felém, és egyeztess terapeutáddal, hogy javasolja-e számodra a tanfolyamon való részvételt!